Stoppen met roken: Hoe stop ik met roken? Nieuwe methode voor stoppen met roken!

Het is één van de grootste verslavingen in Nederland. Roken. Als je stopt met roken heb je daar veel voordelen van. Maar hoe stop je met roken? Hoe ga je zowel de geestelijke als de lichamelijke behoefteverslaving van het roken aan?

Waarom stoppen met roken?

stoppen_met_roken Stoppen met roken heeft altijd een voordelig effect op je gezondheid. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent. Vaak wordt gedacht dat stoppen met roken op oudere leeftijd geen zin meer heeft. Als je stopt met roken voordat je zestig wordt kun je het leven verlengen met nog wel drie jaar. Als je stopt voordat je veertig wordt kun je het leven verlengen met zeker negen jaar. Het grote voordeel van stoppen met roken is dat na een dag de bloeddruk al daalt tot een acceptabeler niveau in het lichaam waarmee de belasting op de hartspier zoveel is afgenomen de kans op een hartaanval is gehalveerd.

Stoppen met roken verkleind de kans op kanker. Jaarlijks overlijden er bijna 10.000 mensen aan kanker, ten gevolge van roken. Maar het verkleind ook andere aandoeningen zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en een aantal longziektes. Ten slotte heeft roken negatieve effecten op vruchtbaarheid, bij mannen onder meer het verminderen van de potentie.

Gevaar van nicotine

Volgens wetenschappers is roken nog verslavender dan heroïne, cocaïne of alcohol. Er zijn miljoenen rokers in de wereld. Als je verslaafd bent aan roken, is het zeer moeilijk te stoppen, want het bevat nicotine, een zeer verslavende stof. Nicotine zorgt voor een apart gevoel van energie en alertheid van de roker.

Mensen roken vanwege hun psychische zwakheden. Ze ontwikkelen een gevoel van tevredenheid, vertrouwen en ontspanning door het roken. Ze denken dat roken helpt om met moeilijke situaties om te gaan. In feite zijn veel mensen afhankelijk van de sigaret om af te komen van spanningen. Rokers denken dat nicotine helpt om te ontspannen. Maar dit is niet waar; nicotine verhoogt de hartslag en de bloeddruk van het lichaam.

Hoe ga je stoppen met roken?

Het stoppen met roken moet je op twee fronten aanpakken. Roken bestaat uit een geestelijke verslaving enerzijds, en een lichamelijke verslaving anderzijds. De eerste heeft te maken met de gewoonte om in bepaalde situaties te roken. Veel mensen roken bijvoorbeeld na het eten of op een feestje. Dit zijn de belangrijkste momenten waarop je moet stoppen met roken. Als je daar eenmaal doorheen komt wordt stoppen heel gemakkelijk.

Lichamelijke verslaving houdt in dat je lichaam gewend is geraakt aan de nicotine. Als je stopt met roken dan krijg je last van ontwenningsverschijnselen. Dit uit zich bijvoorbeeld in rusteloosheid en prikkelbaarheid. Ook is een rillerig gevoel een veelvoorkomend verschijnsel van stoppen met roken.

Beste methode om te stoppen met roken

Beste methode om van roken af te komen is op eigen kracht zonder hulpmiddelen. Dan zijn de ontwenningsverschijnselen het kortst. Daarnaast ben je ook niet afhankelijk van derden of hulpmiddelen. Dit is natuurlijk erg lastig, en valt niet mee.

Nieuwe methode voor stoppen met roken!

Als de wil er is om te stoppen, kan iedereen stoppen. Discipline is hierin erg belangrijk. Naast de behoefte aan nicotine, is ook de ervaring/belevenis een belangrijke rol die speelt bij stoppen met roken. De inhalering van de rook, de sigaret in de hand. Het voelt allemaal zo vertrouwd.

Om dit op te lossen is een nieuw product ontwikkeld, shishapendeluxe. Een nepsigaret, die geen schadelijke stoffen bevat, maar wel de “rookervaring” geeft die een roker nodig heeft in zijn/haar afkickfase. Het is een combinatie tussen de elektronische sigaret, ook wel E-sigaret genoemd en de Shishapen. De elektronische sigaret is een hervulbare en oplaadbare elektronische sigaret met nicotine smaak en de Shishapen is een waterpijp in klein formaat met fruitige smaken in felle kleuren.

Stoppen met roken met shishapendeluxe!

shishapendeluxe De Shishapen deluxe is een luxere shishapen met de voordelen van zowel de elektronische sigaret en shishapen. De shishapen deLuxe is vergelijkbaar met 2 pakjes sigaretten, disposable dus na gebruik kan deze in de afvalbak en fris en fruitig van smaak. Daarnaast oogt de shishapen deLuxe volwassen en modern.

De Shishapendeluxe is betrekkelijk nieuw en beperkt verkrijgbaar. U kunt deze aanvragen bij gezondheidshandboek.nl door een email te sturen naar info@gezondheidshandboek. Ook kunt u de shishapen deluxe hier bestellen.

Andere manieren om te stoppen met roken

Er zijn verschillende andere manieren mogelijk om te stoppen met roken, zoals Nicotinepleisters en kauwgom, acupunctuur of laserbehandelingen, of medicijnen wel of niet gecombineerd met Therapie.